Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Διευρύνεται η πρωτοβουλία

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
η πρωτοβουλία πολιτών όλο και διευρύνεται παρά τη θερινή ραστώνη. Ήδη το κείμενο υπογραφών υπογράφεται πλέον από 101 πολίτες. Μετά τη συνέντευξη Τύπου στις 28 Ιουλίου, η δημοσιότητα ήταν μεγάλη όπως και η ανταπόκριση. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί μια περίληψη όλων των δημόσιων αναφορών στα ΜΜΕ. Δεκάδες πολίτες δε, υπέγραψαν ήδη αυθόρμητα το κείμενο στέλνοντας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση και το όνομά τους δημοσιεύεται παρακάτω, στην πρώτη ανάρτηση.
Από την αρχή επισημάναμε ότι η πρωτοβουλία στηρίζεται στους ίδιους τους πολίτες, γι' αυτό και δεν υπάρχει ούτε κάποια γραμματεία, ούτε γραφείο Τύπου. Το κείμενο θα δημοσιοποιηθεί όσο γίνεται καλύτερα στα μέσα ενημέρωσης και όσο μπορεί ο καθένας από εμάς θα προσφέρει στη δημοσιοποίησή του.
Ο στόχος όπως από την αρχή συμφωνήθηκε είναι να γίνει μια εκδήλωση- συγκέντρωση έξω από το εβραϊκό νεκροταφείο, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ως τότε ένας δεύτερος στόχος είναι να υπογραφεί το κείμενο από όσους περισσότερους πολίτες γίνεται.
Κι ο πιο πρόσφορος τρόπος γι' αυτό είναι ένα μήνυμα στη διεύθυνση email: mnimio@gmail.com.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, από τους παραδοσιακούς, χέρι με χέρι το κείμενο και οι υπογραφές, μέχρι τους πιο σύγχρονους μέσω Διαδικτύου. Φαντασία να έχει κανείς και διάθεση.
Το μπλογκ και η ηλεκτρονική διεύθυνση παραμένουν πάντως ο τόπος συνάντησης όλων μας.

Καλό μήνα να έχετε.